maandag 25 mei 2009

DAG4

Het is alweer woensdag de vierde dag, de tijd is werkelijk voorbij gevlogen. De groep werd vandaag in tweeën gesplitst. Een groep zou 's ochtends naar Langdale SCITT gaan, een opleidingsschool en in de middag naar Sir James Knott Nursery School. Het verslag volgt nog.


Zelf was ik geplaatst in de groep die naar Falla Park Community School en de Caedman Primary School ging.














Bij aankomst op Falla Park viel meteen de beveiliging van het gebouw op.
Niemand komt ongemerkt het gebouw binnen of geraakt zomaar buiten. We werden eerst ontvangen door de headteacher Denise en de teachertrainers Vanessa en Andrea. Na uitleg over de manier van opleiden, het rendement en de ervaringen met de route SCITT werden we in de gelegenheid gesteld om vrijuit te praten met de leerkrachten in opleiding (studenten dus). Hierbij verlieten Denise, Vanessa en Andrea de groep. Er waren vier studenten waarvan twee de SCITT-route volgen en twee de PGCE-route.
Al snel werd duidelijk dat de SCITT-route ook door de studenten als meest ideaal werd beschouwd. Hierbij wordt m.n. de begeleiding en bereikbaarheid van de begeleiders als positief punt aangegeven.
Na de koffiepauze kregen we een rondleiding door de school. Enige indrukken in beeld :






doorsnee klaslokaal





















teacher en onderwijs assistente per klas








de gang, elke inch wordt benut.



In de middag werden we verwacht voor de lunch op Caedman Primary School, niet gelegen in de beste wijk van Newcastle. De kinderen begeleidden ons naar de eetzaal en aten met ons mee. Tijdens het eten vroegen ze ons de oren van het hoofd.
Na de lunch werden we door de leerlingen meegenomen voor een rondleiding door de school. Zij hebben ons uitgelegd wat ze op school doen en hoe ze werken. Erg leerzaam!

zie link : http://www.caedmonprimary.org/

Mijn begeleider Nébel was uitermate trots op zijn school en sprak honderduit over zijn toekomst als kunstenaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten